top of page
Markisefornyeren.no_Horisontal_Sort_RGB.

NOEN AV VÅRE MARKISE OG SCREENDUKER

LITT OM MARKISEDUK OG SCREENDUK

Vi tilbyr over 200 forskjellige tyflonbehandlet akrylduker fra SANDATEX, SATTLER, DICKSON OG Sauleda.

Screendukene kommer fra Ferarri SOLTIS og  Helioscreen SERGE. 

Soltis screenduk er en Polyester duk som kommer i forskjellige tettheter og farger.

 

Serge duken er en vevd duk som består av 41,8% glassfiber og 58,5% PVC. Denne fåes også i mange forskjellige farger og tettheter.

 

Markisestoff er en standard i bransjen, og alle seriøse forhandlere tar stort sett duker fra  produsenter som SATTLER , SANDATEX, DICKSON eller SAULEDA. Vi tilbyr markisestoff fra alle disse produsentene. Det store utvalget i farger gjør at det er lett å tilpasse duken til husets fasade.

VIKTIG Å VITE OM DUKBYTTE

Ved skift til ny duk på en gamel terrassemarkise eller fasademarkise kan den nye duken oppfattes som slakkere enn det den gamle duken var, og det kan stemme enkelt ganger. Dette kommer av at den nye duken er stivere og tyngre en den gamle, og at de gamle armen ikke har like bra spenn i seg lenger. Dette er helt normalt. Derfor er det viktig at armene på en gammel markise har et visst spenn i seg når man skal foreta et dukbytte.

Det er også normalt at duken krøller seg litt ved sømmene, dette kommer av at ved sømmene er det dobbel duk. Heng i markiseduk- kan forekomme mellom sømmene. Dette er også helt normalt på terrassemarkise.

På en ny markise vil duken alltid strekke seg litt, og opp til 10 cm etter en stund er normalt. Det vil si at stopp punktet inne på markiserullen etter en stund vil være 10 cm lenger ut. Dette bør etter-justeres av kjøper eller av en montør mot regning

bottom of page